-
-
Logg inn
-
Handlekurven
-
Kasse
- Kosttilskudd
- Treningsklær & Sko
- Treningstilbehør
- Helsekost & Matvarer
- Varumerke
- Kampanjer
- Outlet
- Nyheter
- Inspiration
- Kontakt oss
Hvem bruker proteinpulver og hvorfor?
Beste proteinpulver
- Fullverdig protein – myseprotein har en overlegen sammensetning av aminosyrer med spesielt høyt innhold av alle essensielle aminosyrer.
- Høyt proteininnhold – myse har høyt proteininnhold og relativt lave nivåer av fett og karbohydrater, noe som gjør at du får i deg mye protein uten unødvendige kalorier.
- Svært høy biologisk verdi – sammenlignet med andre protein typer har myseprotein høyere biologisk verdi og har derfor raskere og bedre opptak i kroppen.
- Ekstra høyt innhold av BCAA – av alle proteintyper har myse det høyeste innholdet av de forgrenede aminosyrene BCAA, der den viktigste aminosyren leucin står for nesten 10 % av det totale innholdet av aminosyrer.
- Kraftig muskelbyggende effekt – kombinasjonen av å være et komplett og raskt protein med høy protein kvalitet gir det en kraftig stimulans av muskelproteinsyntesen.
- God smak og konsistens – i motsetning til andre proteinpulver løser myseprotein seg godt og har en fin rund smak uten spor av bismak.
- Prisen – til tross for at myseprotein er så bra, er det overraskende rimelig. Du finner ikke mer protein for pengene.
Alle disse faktorene gir myseprotein en klar fordel når det kommer til å bygge muskler, noe som gjør myseprotein til kongen av proteinpulver – en perfekt proteinkilde for deg som vil maksimere muskelbyggingen og restitusjonen etter treningsøktene.
Det er forskjell på whey og whey
Den vanligste proteinråvaren i myseprotein er WPC 80 (Whey Protein Concentrate), som inneholder rundt 80 % protein, noe som kalles Gold Standard når det gjelder myseproteinkonsentrat. Selv om myseproteinkonsentrat er en fantastisk råvare, finnes det i flere kvaliteter, og noen varianter er rett og slett ikke egnet for bruk i proteinpulver når det gjelder å bygge muskler.
WPC er standardisert til flere forskjellige proteininnhold og finnes helt ned til så lavt som 20 %. Selvfølgelig korrelerer prisen med proteininnholdet, og jo mer protein råvaren inneholder, jo dyrere er den. Proteininnholdet korrelerer også med de andre næringsstoffene, og jo lavere proteininnhold, jo mer fett og karbohydrater inneholder det.
Hvorfor noen merker velger å bruke disse råvarene i produktene sine, skyldes en ting. Konkurransen på whey-markedet er knallhard, der kombinasjonen av høye produksjonskostnader sammen med en relativt lav utsalgspris gir lite rom for fortjeneste. Men ved å tynne ut produktet kan man mer enn halvere produksjonskostnadene, noe som øker fortjenestemarginen betydelig. Ifølge oss på MM Sports er dette en stygg og uærlig måte å lage et produkt på der kunden tror at det er et høykvalitetsprodukt man kjøper.
Dessverre er det ikke så enkelt som å bare se på ingredienslisten og se etter hvilken type WPC produsenten bruker, da alle WPC-varianter er deklarert som myseproteinkonsentrat. Å se på næringsdeklarasjonen skulle i teorien fungere, men hvis produsenten er så uærlig at de bruker dårligere råvarer, er sjansen stor for at de også jukser med næringsdeklarasjonen.
Hvordan kan man da vite hva som er et høykvalitetsprodukt som inneholder rent myseprotein? Ved å se på proteinpulverets konsistens, hvordan det blander seg og smaker, kan det tydelig vise om det er et rent myseprotein eller om det er et utvannet billigere produkt.
En annen måte å måle proteinets kvalitet på
Ekstra høyt innhold av BCAA
Det som gjør myseprotein ekstra unikt, i tillegg til sitt høye innhold av alle essensielle aminosyrer, er at innholdet av BCAA er det høyeste man kan finne i et proteinpulver. Totalt utgjør over 20 % av aminosyreprifilen nettopp de forgrenede aminosyrene – hvor leucin står for 50 % av BCAA-innholdet.
Er myse laktosefritt?
Laktaseenzymer gjør ikke myseproteinet laktosefritt, men ved hjelp av laktaseenzymene forbedres nedbrytningen av laktosen slik at den naturlige laktosemengden i myseproteinet spaltes til mindre sukkerarter – noe som gjør at du med følsom mage eller har vanskelig for å bryte ned laktose kan bruke produktet uten ubehag.
Myse – en naturlig biprodukt fra ostproduksjonen
Selv om myse har flere sterke egenskaper og har et bredt bruksområde, er det opprinnelig ikke mer enn et naturlig biprodukt i meieribransjen. Ved osteproduksjon er kasein det ønskede proteinet, og myse er rett og slett bare et biprodukt som oppstår når man filtrerer ut kaseinet under melkeproteinet. Takket være den store ostindustriens manglende interesse for myse, er det overflod av det.
Noen merker prøver å få proteinpulveret sitt til å høres mer eksklusivt og finere ut ved å hevde at det er et ultrafiltrert og korsfiltrert myseprotein – at det skulle være noe unikt. Dette er selvfølgelig ikke tilfelle. Alle WPC bruker membranfiltreringsteknikkene mikrofiltrering, ultrafiltrering og korsfiltrering (crossflow-filtrering). Dette er hvordan man produserer et myseproteinkonsentrat.
Instant Whey vs Non-instant Whey
For å få myseproteinet instantisert, gjennomgår mysen en spesiell prosess som forbedrer proteinets løselighet og opptak – uavhengig av hvilken væske man velger. Den unike instantiseringsteknikken er en skånsom prosess der man bruker lave temperaturer og trykk for å bevare proteinets integritet slik at dets høye biotilgjengelighet forblir intakt. Resultatet er et finere proteinpulver med enestående løselighet uten klumper og minimalt med skum, noe som igjen gir raskere opptak og bedre smaksopplevelse.
Hvis man vil ha et virkelig fint og lett oppløselig proteinpulver uten klumper og masse skum, bør man velge et som inneholder instantisert myse i stedet – som Body Science Whey 100% gjør. Da får man et høykvalitets myseprotein som løser seg direkte uten problemer med klumper eller skum, og man kan nyte en velsmakende proteinshake umiddelbart!
Er proteinpulver unødvendig, og er vanlig mat tilstrekkelig?
- Kostnad – Med en vanlig porsjonskostnad på under 5 kroner er myseprotein utrolig prisgunstig – ved kampanjepris er porsjonskostnaden til og med under 4 kroner. For å få like mye protein i form av laktosefri melk, må man drikke opptil 7 dl, noe som koster nesten dobbelt så mye og gir også nesten 3 ganger så mange kalorier. Selv om man sammenligner med kylling, som er mer likt kalorimessig, er prisen omtrent 3 ganger så høy – og da regnes ikke tilberedningskostnadene med heller.
- Praktiskhet – i motsetning til å måtte steke en kyllingfilet og koke ris og varme opp en matboks når det er tid for å fylle på med protein etter treningen, er det nok å bare blande en skje proteinpulver med litt vann og riste løs. Et proteinpulver kan oppbevares hvor som helst og kan tilberedes på null tid – uansett om du er på reise, på jobb eller på treningsstudioet. Å ta med en matboks til treningsstudioet føles ikke like praktisk siden den må oppbevares i kjøleskapet i mellomtiden hvis den ikke skal risikere å bli dårlig.
- Kalorier – Med en proteinshake får du i deg like mye protein som 100 gram kylling og minimalt med fett og karbohydrater. Selvfølgelig kan man spise en proteinrik kjøttbit rett opp og ned uten noe til, men for de fleste er det et ganske kjedelig måltid. Hvis man vil ha noe til kjøttbiten, påvirkes det totale kaloriinntaket, noe som gjør det vanskeligere å nå målet sitt.
Mest protein for pengene
Takket være at myseprotein fremstilles av et biprodukt fra osteproduksjonen, er det som sagt utrolig prisgunstig, og man får veldig mye protein for pengene. Faktum er at man ikke finner en billigere proteinkilde med samme proteinkvalitet som myse. Tidligere var det ganske populært å regne på protein per krone (PPK) blant styrketrenere og idrettsutøvere som har et veldig høyt proteinbehov.
Hvor mye protein må jeg få i meg for å bygge muskler?
Generelt pleier man å anbefale at en aktiv person som styrketrener og vil bygge muskler, bør sikte på et proteininntak på rundt 1,4 til 2,2 gram protein per kilo kroppsvekt per dag. For en person som veier 70 kg kan det oversettes til at inntaket bør være et sted mellom 100–150 gram protein per dag. Trener man mye og er veldig aktiv, ligger man i den høyere rekkevidden, og jo mer muskelmasse man legger på seg, desto mer vil proteinbehovet øke. Selvfølgelig er det ikke helt lett å si hvilken del av rekkevidden man faktisk tilhører, men mange foretrekker å gardere seg og legge seg i den høyere rekkevidden av forståelige grunner.
Vil du finne mer inspirasjon til kosthold og trening? Sjekk ut noen av våre artikler nedenfor:
Relaterte produkter
Meget bra drikke kopp og t sjorte
Enkel bestilling, rask leveringstid, meget gode kvalitetsprodukter på både smak og innhold. Jeg er meget fornøyd 👌🏼
Rask levering.
Alt gikk greit
Alt fungerte som forventet og rask levering
Effektiv og rask prosess.
Kjapp levering👌
Gode produkter til fornuftig og ofte nok til rabatert pris
Gikk bra det 🙌
Meget bra produkt. Rask forsendelse. Anbefales.!
Gode priser bra produkter
Enkel bestilling, rask levering og bra produkt. Litt tidlig å si noe om effekten