Gratis frakt fra 499 NOK
2-5 dagers leveringstid
Trustpilot 4,5 / 5
Sikker levering 
Bruk koden STRONG20 og få 20% rabatt på ALT fra Viking Power, Jacked & XLNT Sports

Slik trener du med belte

Styrkeløftbeltet har blitt et treningsutstyr som enhver bekledning. Men beltet har et spesifikt formål og kan markant øke prestasjonen din – hvis du vet når, hvordan og hvorfor du skal bruke det.

Hva beltet gjør

Nøkkelen til tunge og sikre løft er stabilitet og styrke i kjernen. Det er fra kjernen bevegelser av god kvalitet utgår, og det er her kreftene fra bena og føttene som tar støtte mot gulvet møter kreftene fra vektens tyngde, ved for eksempel knebøy og markløft. Hvis kjernen er for svak for belastningen, mislykkes løfteren med å rette sin styrke så effektivt som mulig mellom gulvet og vekten for å løfte den. Kraften «lekker ut» gjennom en svak midtseksjon. I tillegg til dårligere prestasjon er det en skaderisiko involvert i denne ligningen. En nøytral ryggrad skades sjelden av et tungt løft, det er når ryggen havner i en dårlig stilling, bøyd fremover, til siden eller vridd, at disker, ryggvirvler og muskler risikerer å bli skadet. Kjernens muskler arbeider med å holde ryggraden nøytral ved å skape trykk rundt den som motvirker ugunstige bevegelser og belastninger. Styrkeløfterens belte er en ekstern støtte som letter opprettelsen av dette trykket og gjør det lettere å holde ryggraden nøytral – med mindre skader og bedre prestasjon som resultat – eller?

Skal man lette eller vanskeliggjøre treningen?

Avveiningen man må gjøre når det gjelder trening med treningsbelte (og mange andre hjelpemidler) er om det er taktisk smartest å støtte kjernen med ekstern støtte, eller i stedet fokusere på å bygge opp kjernekraften og evnen til stabilisering. Trenerkorpset er delt. Det er helt klart at man presterer bedre med belte, man klarer en tyngre vekt, det blir enklere å opprettholde riktig form, og enkelte forskningsstudier tyder til og med på at beltet fører til sterkere kjernemuskulaturaktivering, noe som potensielt kan føre til sterkere kjerne over tid, sammenlignet med trening uten belte. Samtidig er det en risiko for at beltet maskerer den svake lenken, kjernen, slik at man kan fortsette å løfte uten å noensinne adressere og løse problemet med utilstrekkelig kjernestyrke. I så fall blir beltet til en krykke som løfteren blir avhengig av, og som kan begrense den totale styrkeutviklingen på sikt.

Taktisk bruk av belte

Et mellomledd kan være å kjøre flertallet av alle sett, alle submaksimale sett, uten belte, for å sikre at man virkelig trener og forbedrer sin evne til å selv skape trykk og stabilisere kjernen uten hjelpemidler. Ta deretter på deg løfterbeltet under de tyngste og mest krevende settene og maksimal løfting, for å øke prestasjonen og beskytte mot skader på velvalgte tidspunkter når det virkelig gjelder. Husk at hvis du øker ditt maksimale løft uten belte, kan du være sikker på at ditt maksimum med belte også øker, kanskje enda mer enn ditt maksimum uten belte. Men det er ikke sikkert at det omvendte er sant, det vil si, hvis du øker ditt maksimum med belte, er det ikke sikkert at du dermed har økt ditt maksimum også uten belte!

Kort om trening med belte

  • Evnen til buktrykk og kjerne stabilitet er kanskje de aller viktigste ferdighetene å utvikle når det gjelder å bli sterkere og håndtere tyngre vekter.
  • Styrkeløftbeltet letter kjerne stabilitet og buktrykk ved å tilby ekstern støtte. Dette øker prestasjonen, men kan maskere en manglende evne til å selv skape buktrykk og kjerne stabilitet. I verste fall kan det også hemme utviklingen av disse ferdighetene.
  • Ifølge moderne forskning øker styrkeløftbeltet rekrutteringen av kjernemuskulaturen ved å gjøre det lettere å «ta støtte» med kjernemuskulaturen. Men har man med seg denne evnen til økt rekruttering av kjernemuskulaturen selv når man løfter uten belte?
  • Økt prestasjon uten belte fører til økt prestasjon også med belte – men det er ikke sikkert at det omvendte er sant, det vil si, økt prestasjon med belte fører kanskje ikke til økt prestasjon uten belte!
  • Tren flertallet av alle sett uten belte og bruk beltet sparsomt under de tyngste og mest krevende settene. På denne måten drar du nytte av beltet samtidig som du lærer deg å skape trykk også uten belte.

Vil du finne mer inspirasjon til kosthold og trening? Sjekk ut noen av våre artikler nedenfor:

De 7 beste bicepsøvelsene for å bygge store armer

Tricepsøvelser – 5 gode tricepsøvelser for veldefinerte armer

Markløft – Teknikk og tips

Trustpilot

Bekreftet
Enkelt å handle hos MM

Enkelt å handle, rask pakking og sending. God kvalitet på varene

Bekreftet
Alt greit:)

Alt greit:)

Bekreftet
Gode produkter

Gode produkter Raskt levert God pris

Bekreftet
Bra produkter

Bra produkter, rask levering!

Bekreftet
Veldig fornøyd kunde

Veldig fornøyd kunde

Bekreftet
Alltid like fornøyd med produktene og…

Alltid like fornøyd med produktene og rask levering👌🏻😎

Bekreftet
Rask levering

Rask levering!

Bekreftet
Tipp Topp Tommel Opp!!!

Jeg ble anbefalt dere av min fantastiske PT Sandra Myhrer Eek. Produktene jeg har kjøpt er bra, leveringstiden er bra, nettbutikken er bra. Så anbefales!!!

Bekreftet
MM Sports

MM Sports, den Nordisk konge, ingen over - ingen ved siden: Klasse produkter, supre priser, nydelig service og levering av produkter raskere enn de fleste. Hadde lommeboken vært større, hadde jeg bestilt ukentlige vogntog med poser og bokser som tilfører kropp og sinn denne etterlengtede magi: MM er og forblir ti av ti! ⭐

Bekreftet
Bra utvalg til gode priser

Bra utvalg til gode priser

Bekreftet
Alt var som forventet

Alt var som forventet. Rask levering og varer som bestilt.

Bekreftet
Rask levering

Rask levering. Bra produkter. Anbefales 😊

Viser 4- og 5-stjernersanmeldelsene
Enestående
Basert på 1178 Anmeldelse
Ny kunde? 20% RABATT x